Amazon zonder creditcard (met iDeal)
De grootste webshop ter wereld, Amazon, komt naar verwachting ook naar Nederland. Het is nog niet bekend wanneer precies, maar dat de webreus een Nederlandse site zal openen is vrijwel zeker. Tot die tijd is het al wel mogelijk om boeken te bestellen op Amazon.nl, of andere producten te bestellen bij Amazon.de (Duitsland), Amazon.co.uk (Engeland) of Amazon.com (VS).

 

Direct bestellen bij Amazon.de

Betaalopties bij Amazon

  • Betalen met Amazon-saldo
  • Betalen met een Amazon Gift Card
  • Betalen met automatische incasso
  • Betalen met iDeal bij Amazon.de
  • Betalen met prepaid creditcard

Betalen met Amazon-saldo

De eenvoudigste manier om bij Amazon te betalen, is met Amazon-saldo. Dit werkt min of meer hetzelfde als beltegoed: je koopt een bestel-tegoed, en als dit op is moet je weer opnieuw opwaarderen. Je kunt ieder gewenst bedrag aan je Amazon-account toevoegen.

Let wel: je tegoed is niet op iedere Amazon-website te gebruiken. Amazon.de-tegoed is alleen op Amazon.de in te wisselen.

  1. Log in bij Amazon.de, of maak een Amazon.de account aan.
  2. Kies de optie ‘Je Amazon-saldo aanvullen’ onderaan de pagina.
  3. Selecteer een vast bedrag, of kies zelf een bedrag om aan je Amazon-saldo toe te voegen
  4. Voer de gegevens van je bank in, en schrijf geld over van je bankrekening naar je Amazon-account.

 

Je kunt het toegevoegde Amazon-saldo tot 10 jaar na activatie gebruiken.

Betalen met een Amazon Gift Card

Een Amazon Gift Card werkt ongeveer hetzelfde als Amazon saldo. Hierbij koop je echter een Amazon Gift Card, in plaats van dat je een Amazon-account moet ‘opwaarderen’.

Het voordeel van een Amazon Gift Card, is dat je deze met iDeal kunt aanschaffen. Koop deze bijvoorbeeld bij de Nederlandse website iGiftcards.nl. Nadat je met iDeal hebt betaald, krijg je de Amazon Cift Card code per email toegestuurd. Daarna kun je de Gift Card via de optie ‘Cadeaubon inwisselen’ gebruiken op de Amazon-website waar je de cadeaubon voor hebt aangeschaft.

Ook hier geldt: je gift card is niet op iedere Amazon-website te gebruiken. Een Amazon.de Gift Card is alleen op de Duitse Amazon-website in te wisselen.

Betalen met automatische incasso bij Amazon

Op Amazon.de/Nederlands is het mogelijk om met automatische incasso te betalen. Dit is niet mogelijk op Amazon.co.uk of Amazon.com.

Tijdens het bestelproces kun je je bankgegevens toevoegen door te klikken op ‘Nieuwe bankrekening toevoegen’, in het gedeelte ‘Betaalmethode selecteren’ of ‘Je bankrekeningen’. Voer de BIC (Swift-code) en IBAN in, aangevuld met de naam waarop de bankrekening geregistreerd staat.

Als je producten verzonden zijn, wordt het geld van je bankrekening afgeschreven.

Betalen met iDeal (zonder creditcard) bij Amazon

Amazon heeft al enkele keren getest met iDeal als betaalmethode op Amazon.de/Nederlands. Momenteel wordt het niet doorlopend aangeboden als betaaloptie, maar je kunt controleren of dit inmiddels is gewijzigd, of dat Amazon opnieuw aan het testen is. Op de boekenwebsite Amazon.nl kun je alleen met creditcard betalen.

Direct bestellen bij Amazon.de