Auto huren zonder creditcards
Een auto huren zonder creditcard is iets lastiger dan mét een creditcard, maar het is zeker niet onmogelijk. Omdat veel van de grotere aanbieders en verhuurwebsites een creditcard verplicht stellen bij het reserveren van een huurauto, komt er bij het huren van een auto zonder creditcard iets meer uitzoekwerk kijken.

Waarom heb je een creditcard nodig bij het huren van een auto?

Een autoverhuurmaatschappij gebruikt de creditcard als borgstelling. Bij schade of diefstal wordt een vooraf afgesproken bedrag afgeschreven van de creditcard. Dit bedrag varieert doorgaans van €0,- (bij afkoop van het eigen risico) tot ongeveer €2.000, afhankelijk van de waarde van de auto.

Bij een betaling via iDeal, PayPal of een andere betaaloptie heeft de verhuurmaatschappij deze mogelijkheid niet. Om wanbetaling te voorkomen, accepteren de meeste maatschappijen hun auto’s daarom alleen een creditcard als betaalmethode.

Tip: Onbezorgd een auto huren zonder creditcard, bij een Nederlands bedrijf? Bij Sunnycars heb je geen creditcard nodig.

 

Auto huren zonder creditcard in het buitenland

Autoverhuurwebsite Sunnycars is een tussenpersoon, die het huren van een auto zonder creditcard mogelijk maakt op een aantal populaire vakantiebestemmingen in het buitenland:

Curacao - Op de luchthaven en in Willemstad
Griekenland - Op het Griekse vasteland en veel eilanden, waaronder Kreta, Kos en Corfu
Kroatië - Op alle verhuurlocaties
Portugal - Faro, Funchal (Madeira), Lissabon en Porto
Spanje - Canarische Eilanden, Malaga, Mallorca, Menorca en Ibiza

Niet alle huurauto’s zijn zonder creditcard te boeken, maar via de filteroptie ‘Geen waarborg’ worden auto’s getoond waarbij dit mogelijk is.

 

  1. Boek minimaal 5 dagen voor huuraanvang.
  2. Kies hiervoor in stap 2 van het boekingsproces voor de optie 'Geen Waarborg'. Nu worden alle huurauto´s getoond waarbij het mogelijk is deze zonder waarborg op te halen. Maak hieruit je keuze.
  3. Registreer vooraf via de registratielink. De link ontvang je na het maken van je reservering. Alleen met een volledig ingevuld registratieformulier kan Sunnycars namelijk de reservering bevestigen en kun je een auto huren zonder creditcard.

Auto huren zonder creditcard in Nederland

Het is aanzienlijk makkelijker om in Nederland een auto te huren zonder creditcard. Kijk voor alle opties en de meest geschikte auto verhuurmaatschappijen op de pagina auto huren met iDeal.

Auto huren met creditcard van iemand anders?

Vrijwel alle verhuurmaatschappijen stellen als eis dat de creditcard op naam van de hoofdbestuurder moet staan. Zo weten zij zeker dat de persoon achter het stuur bij schade verantwoordelijk is, en dat eventuele kosten op deze bestuurder verhaald kunnen worden. Het is dus een extra garantie voor de autoverhuurder.

Een auto huren met een creditcard die op naam staat van iemand anders is dus niet mogelijk. Indien u dit toch probeert, is de kans groot dat de huurauto niet wordt meegegeven door de verhuurder.

Auto huren met een prepaid creditcard

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een prepaid creditkaart. In tegenstelling tot een reguliere creditcard werkt dit niet met een krediet, maar u moet de kaart eerst ‘opwaarderen’.

Door geld op de kaart te zetten, kunt u deze gebruiken als een reguliere creditcard gebruiken als betaalmiddel. Let er hierbij wel op dat het bedrag dat u op de kaart zet minimaal gelijk moet zijn aan de borg. Dit bedrag varieert doorgaans van €0,- (bij afkoop van het eigen risico) tot ongeveer €2.000, afhankelijk van de waarde van de auto.

Autoverhuur-maatschappijen accepteren over het algemeen geen prepaid creditcards. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar houd er bij het huren van een auto rekening mee dat een prepaid creditcard doorgaans niet wordt geaccepteerd.

Tip: Onbezorgd een auto huren zonder creditcard, bij een Nederlands bedrijf? Bij Sunnycars heb je geen creditcard nodig.


Prepaid creditcard

Dé oplossing voor mensen zonder creditcard.

  • Vanaf nul euro
  • Geen BKR-toetsing
  • Bepaal zelf uw limiet
  • MasterCard of VISA

Top 10 Prepaid creditcard